July 15, 2011

*CABARAN 30 HARI* #DAY 2= YOUR FAVORITE MOVIE.

salam alls :)

kaloo ak terang panjang lebar, tapy tak fahamfaham, better korang click aje link nie dulu, senang sikit korang faham bilee teruskan baca belog nie :)


cabaran untuk yang kedua nie movie kan? ape beza movie dengan filem ehh? ada sesapa bole bagytau ak tak? ahh. lantak la ape beza pon, tapy ak nak cite pasal movie filem kegemaran ak. ehh, suke ak la nak cite movie o filem, belog ak kan? HAHA.


biasa tengok makluk nie? tak biasa? korang mesty tak suke citecite trailer kan. kaloo sekalian suke cite trailer comfirm la korang penah tengok makhluk yang comey nie. citee ape nie? aishh.


nah ! terangterang tulis SAW. yup ! filem Saw. korang pernah tengok tak? kaloo tak pernah silee la tengok, seyes best. setakat nie ak ada sume laa episodepisod Saw nie. kirenyee Saw Collection ak full laa. ala, takat 6 episod ajee pon.
cite Saw nie bagus untuk tontonan manusiamanusia sekalian umat yang tak rety nak menghargai hidup, orang n masa. setiap episod nie ada game nye di mana JigSaw nie nak maen game dengan manusiamanusia terpilih nie la. korang bayangkan la pagy nie korang pegy keje, pastuu bukak aje mata time malam korang dah ada kat tempat yang korang tak tahu siap dengan macammacam peralatan yang menggerunkan tak kire la kat kepala ke, tangan ke, badan ke. contohnye nie.


kaloo ak macam nie, mengucap dulu laa. setiap episod nie game dye berbeza and peralatanperalatan yang direka yang menakutkan pon laenlaen laa. kaloo sama aje, baek buat satu episod aje. darahdarah nye pon nampak real jugak la, cume ak tak puas haty dengan yang last episod punye darah. giler tak jadyy oo. tukar makeup artists kowt. tak pon makeup artist tuu dah bosan asyik maen ngan sirap ajee. HAHA.

anyway, filem Saw memang terbaek laa. takat nie ak ulang hampir 3 kali setiap episod. tak bosan tengok pon. and kaloo korang nak tengok filem nie, jangan la tengok terus Saw III atau last episod, memang tak faham laa. cite nie bersambung oke. setiap game nie ada yang terselamat n ada yang maty gituu aje. sebabnye, tak sanggup nak korek mata sendiri nak amik key nak bukak bendalah yang ada kat kepala o manemane bahagian badan tuu. korang nak ke korek mata sendiri hiduphidup? tak sanggup kot. ada pulak yang kene bunuh rakan sendiri untuk selamatkan diri sendiri. tegar bangat ya kamuu !

oke, sile tengok ini filem yeah. tutup mata sebelah sambil tengok pon tak pe laa. and nanty ak cite setiap episod filem nie next entry yeah.

bubye ! :)

2 comments:

Apple Zara said...

Pernah tengok SAW sekali je. Entah no berapa punya. Erk, memang takut gila lahh. errr, pasni tak nak tengok lagi dahhh ! haha :)

shemaa masyii said...

first time tngok SAW nie, sebelah mata aje. takot la pecahpecah pala nie. tapy lamalama best pulak. tapy yang final punye darah tak real, nampak beno sirap nye. hehe :)